Hutsepot met lam, rapen, koolrabi, witte kool en chorizo

Ingrediënten

voor de iced coffee

 • 2 bollen plantaardige roomijs met chocolade (per persoon)
 • 1 scheut grappa
 • verse koffie
 • 100 ml room (plantaardig)
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

 1. Begin met het vlees. Warm een pan op met twee lepels olijfolie. Bak de worstjes op een niet al te hoog vuur. Draai regelmatig om met een tang.

 2. Kruid het stoofvlees met zwarte peper en zout. Warm een andere pan op met olijfolie. Schroei het vlees aan in de hete olie. Kleur het vlees mooi aan.

 3. Schil de ajuin en snij in stukjes. Pel de tenen look. Pers fijn. Stoof de ajuin en look aan in een grote pot met wat olijfolie. Kruid met steranijs, kaneelstokken, saffraan en voeg tomatenconcentraat toe. Blus met kippenbouillon. 

 4. Laat de chorizoworstjes uitlekken op keukenpapier. Snij in twee en voeg toe bij de ajuin in de pot. Doe ook het lamsvlees in de pot. Zet het vuur zachter en laat 20 minuten pruttelen.

 5. Snij het stuk witte kool grof. Schil de koolrabi en snij in hapklare stukjes. Schil de boterrapen en snij ze in acht. Voeg alle groenten en de rozijnen toe aan het stoofvlees. 

 6. Kruid met peper en zout. Plaats het deksel op de pot en laat nog 20 minuten sudderen of tot het lamsvlees zacht is. Roer af en toe onder elkaar.

 7. Spoel de kikkererwten. Voeg ze net voor het serveren toe en laat nog een paar minuten opwarmen. Serveer warm.

 8. Voor de iced coffee: zet verse koffie. Doe twee bollen plantaardige roomijs met chocolade in een hoog glas. Voeg een scheutje grappa toe. Giet de koffie op het ijs. Werk af met wat halfopgeklopte room. 

0
Nog geen stemmen