Mirabellentaartjes met amandel en kaneel

Ingrediënten

voor het deeg

  • 125 g bloem
  • 125 g boter
  • 125 g volkorenbloem
  • 180 g boter
  • 4 el water
  • zout

Mirabellen zijn een soort van pruimen. In combinatie met amandel en kaneel vormen ze een superlekker taartje. De taartjes zijn ideaal bij de koffie. 

Info: Zorg voor minstens netto 500 g mirabellen.

Tip van Sofie: hou het sap, kook het in en mix met spuitwater tot limonade van!

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 195 graden.

  2. Zorg dat de boter mals is. Meng de bloem met klontjes boter en een snuifje zout en het water. Verpak het deeg in folie en laat harden in de koelkast.

  3. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de amandelen op de plaat. Bestrooi wat rietsuiker en Sweet Mix over de amandelen. Bak de amandelen op 195 graden in de oven gedurende 8 minuten.

  4. Giet de mirabellen af. Meng ze met de geroosterde amandelen.

  5. Rol het deeg uit. Leg in de antikleefbakvormpjes. (Heb je dit niet? Gebruik dan gewoon bakvormpjes met bakpapier.) Snij de overtollige randen af. Strijk de confituur uit op de bodem. Leg er de mirabellen op. Bak af op 195 graden gedurende 45 minuten.

  6. Haal uit de oven en laat afkoelen. 

5
Average: 5 (1 vote)