Mirabellentaartjes met amandel en kaneel
Ingrediënten
-
1 bokaal mirabellen
-
1 potje rabarberconfituur
-
150 g amandelschilfers
-
1 snuifje kaneel
-
1 snuifje rietsuiker
-
1 snuifje Sweet Mix Amaretto
voor het deeg
-
125 g bloem
-
125 g boter
-
125 g volkorenbloem
-
180 g boter
-
4 el water
-
zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 195 graden.
Zorg dat de boter mals is. Meng de bloem met klontjes boter en een snuifje zout en het water. Verpak het deeg in folie en laat harden in de koelkast.
Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de amandelen op de plaat. Bestrooi wat rietsuiker en Sweet Mix over de amandelen. Bak de amandelen op 195 graden in de oven gedurende 8 minuten.
Giet de mirabellen af. Meng ze met de geroosterde amandelen.
Rol het deeg uit. Leg in de antikleefbakvormpjes. (Heb je dit niet? Gebruik dan gewoon bakvormpjes met bakpapier.) Snij de overtollige randen af. Strijk de confituur uit op de bodem. Leg er de mirabellen op. Bak af op 195 graden gedurende 45 minuten.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be