Rijstpap met crumble van kaneel

Ingrediënten

voor de rijstpap

  • 100 g dessertrijst
  • 2½ g zout
  • 6 dl melk
  • 40 g suiker
  • 1 capsule safraanpoeder
  • 40 g boter
  • 2 eierdooiers
  • 125 g room

voor de crumble

Rijstpap maken is eigenlijk niet zo moeilijk. De kaneelcrumble geeft een crunchy kantje aan de rijstpap.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Voor de rijstpap: Kook de rijst in gezouten water en giet af

  2. Zet de rijst op met de melk, suiker, vanille en saffraanpoeder. Breng aan de kook en laat zachtjes garen. Roer regelmatig om tot een dikke, gare massa

  3. Klop de room voor 3/4de op

  4. Week de gelatine in water

  5. Roer de dooiers onder de warme rijstpap, alsook de boter, geweekte gelatine en opgeklopte room

  6. Laat 24u opstijven in de koelkast

  7. Serveer met de crumble

  8. Voor de crumble: Blend alle droge ingrediënten (amandelpoeder, bloem, basterdsuiker, kaneel en grof zout). Doe er beetje bij beetje de malse boter bij en blend mee

  9. Leg op een bakplaat en bak gedurende 30 minuten af in een voorverwarmde oven van 180°C. Roer regelmatig door met een vork

0
Nog geen stemmen