Cheesecake met chocolade, passievrucht, speculoos en vijgen
Ingrediënten
voor de bodem
-
250 g speculaaskoekjes
-
150 ml kokosvet (of boter)
-
2 tl zeste van sinaasappel
voor de vulling
-
300 g witte chocolade
-
1 el honing
-
400 g roomkaas
-
150 g kwark
Bereiding
Voor de bodem: smelt het kokosvet. Doe de koekjes in een cutter en mix fijn. Meng de gemalen koekjes met de koekjes. Voeg zeste van sinaasappel toe voor extra pit. Vul de bodem van de springvorm met het mengsel. Druk goed aan.
Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Voor de vulling: Smelt de chocolade au bain-marie. Snij de vanillestokjes in twee. Schraap er het merg uit en meng met de honing, roomkaas, kwark onder de witte chocolade. Tip: de vanillestokjes kan je bewaren in je suikerpot.
Stort uit in de springvorm. Laat minstens 4 uur opstijven.
Versier de taart met in vier gesneden vijgen, passievrucht, rode bessen of fruit naar keuze.
Ontvorm de taart. Warm de zijkant op met een bunsenbrander of een warme vochtige doek. Garneer met munt.
Tip: dompel het mes eerst in heet water. Zo snijdt het beter.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be