Varkensribbetjes met Romeinse sla, gebakken patatjes en een vinaigrette van roquefort

Ingrediënten

  • 1½ kg rauwe varkensribbetjes
  • 1 vastkokende aardappelen
  • 1 krop Romeinse sla
  • peper en zout

marinade

  • 1 chilipeper
  • 3 el bruine suiker
  • 2 cm gember
  • 1 dl sojasaus
  • enkele druppels citroensap

Vinaigrette

  • 1 rode ui
  • 150 gr roquefort
  • azijn
  • arachide-olie
  • enkele takjes bieslook
  • 1 grote zoetzure augurk
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Amerikaans
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 195°C. Was de aardappelen, en stoom ze gaar in de schil. Snij de ribbetjes in stukjes langs de botjes en leg in een schaal om te marineren.

  2. Maak de marinade: doe 1 dl sojasaus, 2 cm gember, geschild en in stukjes gesneden, drie eetlepels bruine suiker, enkele druppels citroensap en een fijngesneden chilipeper in een maatbeker, en mix met een staafmixer. Giet over de ribbetjes, masseer even in en zet opzij.

  3. Snij de roquefort in stukjes en een halve rode ui in fijne halve ringetjes. Doe 2 delen arachide-olie en 1 deel azijn in een potje, en doe daarbij de roquefort, rode ui, fijngesneden bieslook en een augurk in stukjes. Meng onder mekaar. Snij de Romeinse sla in reepjes.

  4. Zet een braadpan op het vuur met arachide-olie in, en kleur de ribbetjes aan, en zet dan de pan in een oven van 195°C, ongeveer 25 minuutjes.

  5. Snij de andere helft van de rode ui fijn, en laat wat olie warm worden in een pan. Snij de aardappelen (met de schil er nog aan) in dikke plakken. Stoof de ui aan, en voeg de aardappelen toe en bak mooi krokant. Kruid met peper en zout. Meng de gebakken patatjes onder de Romeinse sla, en voeg ook de vinaigrette toe. Serveer bij de ribbetjes.

5
Average: 5 (1 vote)