BBQ à la Bekkari: Kruiden köfte
Ingrediënten
voor de lamsköfte
-
200 gram gekruid lamsgehakt
-
2 tl paprikapoeder
-
½ rode ui
-
1 ei
-
peper en zout
-
een handvol koriander
voor de voor de lamsköfte
-
1 tl komijn
Voor de bruscetta
-
100 gram kerstomaatjes
-
1 rode chilipeper
-
2 stengels lente-ui
-
sap van een halve limoen
-
een scheutje olijfolie
-
enkele takjes munt
-
enkele takjes koriander
-
peper en zout
voor de yoghurtdressing
-
100 gram Griekse yoghurt
-
1 teentje Knoflook
-
een handvol munt
Bereiding
Meng het lamsgehakt met 1 tl komijn en 2 tl paprikapoeder.
Voeg een halve rode ui toe.
Roer 1 ei los en voeg toe.
Kruid af met peper en zout.
Hak de koriander fijn.
Meng alles en maak vleesrolletjes.
Prik de spiesjes in het lamsvlees en leg op de barbecue
Snij auberinges door in de lengte.
Kerf de aubergines in en besprenkel met olijfolie.
Plaats voor een half uur in de oven op 180 graden.
Meng de gesneden kerstomaten, een fijngehakt chilipepertje en 1 stengel lente-ui voor de salsa.
Voeg limoensap en olijfolie toe aan de salsa.
Breng op smaak met munt en koriander.
Kruid af met peper en zout.
Haal de aubergines uit de oven en werk af met de salsa.
Meng knoflook, yoghurt en munt voor de dressing.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be