BBQ à la Bekkari: Kruiden köfte

Ingrediënten

voor de lamsköfte

  • 200 gram gekruid lamsgehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ rode ui
  • 1 ei
  • peper en zout
  • een handvol koriander

voor de voor de lamsköfte

Voor de bruscetta

voor de yoghurtdressing

Spiesjes doen het altijd goed op de barbecue. Sandra maakt spiesjes van lamsvlees met een bruscetta van aubergine.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Meng het lamsgehakt met 1 tl komijn en 2 tl paprikapoeder.

  2. Voeg een halve rode ui toe.

  3. Roer 1 ei los en voeg toe.

  4. Kruid af met peper en zout.

  5. Hak de koriander fijn.

  6. Meng alles en maak vleesrolletjes.

  7. Prik de spiesjes in het lamsvlees en leg op de barbecue

  8. Snij auberinges door in de lengte.

  9. Kerf de aubergines in en besprenkel met olijfolie.

  10. Plaats voor een half uur in de oven op 180 graden. 

  11. Meng de gesneden kerstomaten, een fijngehakt chilipepertje en 1 stengel lente-ui voor de salsa.

  12. Voeg limoensap en olijfolie toe aan de salsa.

  13. Breng op smaak met munt en koriander.

  14. Kruid af met peper en zout.

  15. Haal de aubergines uit de oven en werk af met de salsa.

  16. Meng knoflook, yoghurt en munt voor de dressing.

0
Nog geen stemmen