BBQ à la Bekkari: Zalmsaté
Ingrediënten
voor de marinade
-
1 blik kokosmelk
-
1 el gember
-
1 tl kurkuma
-
zwarte peper
-
1 tl korianderpoeder
-
een mespunt cayennepeper
voor de spiesjes
-
400 gram zalm
-
1 rode ui
voor de saus
-
2 el pindakaas
-
1 scheutje water
-
1 el rode currypasta
-
1 limoen
-
een scheut honing
Bereiding
Doe de kokosmelk in een mengkom
Voeg 1 el gember en 1 tl kurkuma toe
Voeg zwarte peper toe
Voe 1 tl korianderpoeder toe
Voeg een mespunt cayennepeper toe
Werk af met zout
Meng de marinade goed
Maak satés van rode ui en zalmblokjes.
Strijk de satés in met de marinade.
Leg ze op de barbecue.
Doe 2 el pindakaas in een mengkom.
Voeg de rest van de kokosmel toe.
Voeg een scheutje water toe.
Voeg 1 el rode currypasta toe.
Voeg limoensap toe.
Werk af met honing.
Serveer de zalmsaté met de saus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be