BBQ à la Bekkari: Gevuld BBQ-brood
Ingrediënten
-
1 brood
-
1 teentje knoflook
-
1 el sesamzaadjes
voor de papillot
voor de dressing
voor de regenboogsalade
-
2 vijgen
-
een handvol blauwe bessen
-
1 avocado
-
zeste van 1 citroen
-
4 slaharten
-
1 rode puntpaprika
Bereiding
Snij de lente-uitjes en radijzen doormidden.
Vul de papillot met de lente-uit, radijzen, en sap van een halve limoen.
Werk de papillot af met olijfolie, peper, zout en enkele tajes tijm.
Laat de papillot garen op de barbecue.
Hol een brood uit en bewaar het broodkruim bij.
Bak het broodkruim in olijfolie tot croutons.
Meng olijfolie, mosterd, honing, peper, zout en wijnazijn voor de dressing.
Scheur de slaharten in stukken.
Snijd de rest van de groenten, de vijgen en de avocado.
Meng de slaharten met de puntpaprika, avocado, kerstomaatjes, blauwe bessen en vijgen.
Voeg nu de regenboogsalade, de papillot, de croutons bij elkaar.
Vul het uitgeholde brood met de salade en werk af met de dressing en sesamzaadjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be