Verse tagliatelle met kip en dragon
Ingrediënten
-
500 g bloem (type 00)
-
5 eieren
-
1 el olijfolie
-
1 bot dragon
-
2 kippenfilets
-
150 g mascarpone
-
250 ml bruine fond
-
1 ui
-
1 el mosterd
-
2 tomaten
-
100 g parmezaanse kaas
Bereiding
Meng de pastabloem met de eieren, de olijfolie en een snuifje zout. Kneed tot een bol en bedek met plastic folie. Laat even rusten.
Knip of hak de blaadjes dragon fijn.
Snij de filet in reepjes. Bak aan in een pan.
Snij een ajuintje fijn. Haal de kip uit de pan en bak de ajuintjes in dezelfde pan met een teentje look. Blus met bruine fond.
Bestrooi het deeg met flink wat bloem. Haal een aantal keer door de pastamachine tot je een stevige structuur krijgt. Rol het dun uit en snij in reepjes.
Doe wat peper, de mascarpone en een eetlepel mosterd bij de saus. Doe de dragon erbij. Laat even sudderen.
Kook de pasta gaar in erg veel kokend water met olijfolie. Roer regelmatig.
Snij ondertussen een tomaat in fijne blokjes.
Giet de pasta af. Giet er een scheut olijfolie bij.
Leg de pasta op het bord met wat kippenreepjes. Voeg wat saus en tomaat toe. Werk af met gemalen kaas.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be