Choco duo

Ingrediënten

bruine choco

  • 150 gr melkchocolade
  • 50 gr zwarte chocolade
  • 100 gr echte boter
  • 1½ dl volle room

witte choco

  • 200 gr witte chocolade
  • 100 gr echte boter
  • 0,8 dl zonnebloemolie
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Smelt de melk –en zwarte chocolade samen au bain marie. Smelt de witte chocolade eveneens in een aparte pot au bain marie.

  2. Giet de room bij de bruine chocolade, roer door en laat afkoelen op het aanrecht.

  3. Doe de 200 gr boter in een kom en mix hem zacht met kloppertjes. Giet de gesmolten witte chocolade er druppelsgewijs en al mixend door. Giet de olie er ook voorzichtig en al mixend bij. Laat dit afkoelen in de koelkast.

  4. Wanneer de bruine chocolade op lichaamstemperatuur is, voeg dan de 100 gr boter toe. Roer door met een garde. Laat dit eveneens afkoelen in de koelkast.

  5. Smeer de 2 pasta’s in 2 aparte spuitzakken. Spuit hiermee figuren in een glas, afwisselend bruin en wit, zodat je een mooi potje verkrijgt.

5
Average: 5 (1 vote)

Choco duo

1. Voeg geen gecondenseerde melk toe, wel room
2. Gebruik echte boter i.p.v. smeerboter
3. Giet zonnebloemolie bij de witte chocolade
4. Meng de boter pas onder de bruine chocolade wanneer hij genoeg afgekoeld is