Choco rijstpap

Ingrediënten

  • 100 gr dessertrijst
  • 75 gr suiker
  • ½ l halfvolle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80 gr melk- of donkere chocolade
  • 1 dl volle room
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Spoel de rijst. Giet de melk in een kookpot en breng aan de kook. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en roer door. Giet de rijst erbij en roer zachtjes door.

  2. Laat ongeveer 25 minuten op een zacht vuurtje sudderen tot de melk is opgeslorpt. Roer regelmatig door de pap. Doe de chocolade er op het einde bij en meng goed.

  3. Haal de pot van het vuur en giet de room erbij. Roer door en serveer lauw.

2
Average: 2 (1 vote)

Choco rijstpap

1. Kook de rijst in de melk
2. Voeg geen cacaopoeder toe
3. Smelt de chocolade er pas op het einde in