Espuma van tomaten
Ingrediënten
-
250 gr gepelde tomaten uit blik
-
100 gr halfgedroogde tomaten
-
1 el geconcentreerde tomaat
-
2 el ketchup
-
1 el mosterd
-
1 el olijfolie
-
peper en zout
-
4 gr gelatine
-
60 ml volle room
-
5 enkele druppels Worcestershire saus
-
60 gr eiwit
-
verse basilicum
Bereiding
Zeef de gepelde tomaten in een kom. Voeg de halfgedroogde tomaten, ketchup, mosterd en geconcentreerde tomaat toe. Kruid met peper en zout en mix met een mixer. Passeer door een zeef. Giet hiervan 250 ml in een maatbeker.
Week gelatine in koud water. Verwarm een beetje van de tomatenmix en los de gelatine hierin op (niet koken!). Giet dit terug bij de rest.
Voeg hierbij room en worcestershire saus en kruid bij met peper en zout. Voeg het eiwit toe en roer goed door. Giet in de espumafles en sluit af. Draai er 2 gasbommetjes op. Laat 15 à 20 min afkoelen in de koelkast tot 10 à 12°C.
Spuit in een klein glaasje en versier met een blaadje basilicum.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be