Italiaanse rijstballetjes met tomaten-oreganosaus

Ingrediënten

voor de rijstballetjes

voor de saus

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Vegetarisch
Hapje

Bereiding

  1. Voor de rijstballetjes: Kook de rijst gaar en laat volledig afkoelen

  2. Pel en hak de look fijn. Snij de paprika en courgette in fijne blokjes en bak ze 3 minuutjes aan in wat olijfolie samen met de look. kruid met peper en zout en laat afkoelen

  3. Meng de groentjes onder de rijst samen met de peterselie. Kruid met peper en zout

  4. Snij de mozzarella in blokjes en roer onder de rest. Kruid alles goed met peper en zout

  5. Vorm balletjes van de mengeling en leg op een bord. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast

  6. Klop de eitjes los en doe in een kommetje. Doe de panko in een andere kom. Rol de balletjes eerst in het eimengsel en daarna in de panko

  7. Bak de balletjes 4 minuutjes in frituurolie

  8. Voor de saus : Hak de ui en look fijn en fruit glazig in 2 el olijfolie. Doe er de tomatenblokjes bij en kruid met zout, peper en oregano. Laat 10 minuutjes sudderen. Doe de saus in een blender en mix. Doe terug in het pannetje en laat nog wat verder pruttelen tot alle smaken mooi vermengd zijn. Serveer met de balletjes

  9. Tip: Is ook perfect als topping voor zelfgemaakte pizza's

0
Nog geen stemmen