Espumas
Ingrediënten
-
50 gr gedroogde ham
-
1 dl volle melk
-
1 dl volle room
-
50 gr roquefort
-
½ th lepel kippebouillon
-
2 blaadjes gelatine
-
½ dl water
-
versnipperde bieslook
-
kleine reepjes gedroogde ham
Bereiding
Snij de ham en de roquefort fijn.
Giet de melk, room en water in een kookpot en voeg de ham, kaas en bouillon erbij. Zet de pot op een vuur en kook even op. Haal de pot van het vuur en mix alles goed door.
Week de gelatine in wat water, wring goed uit en doe mee in de pot. Roer even door en zeef alles door een zeefje.
Giet het mengsel in de espumafles en laat ze afkoelen in koud water tot lichaamstemperatuur. Sluit de fles af, zet het gas erop en zet ze 20 minuten in de koelkast.
Spuit de espuma in kleine glaasjes en werk af met het bieslook en de stukjes ham.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be