Kabeljauw in witte wijnsaus

Ingrediënten

  • 2 dl room
  • 2 dl witte wijn
  • ½ el PH groentebouillon
  • 2 dl water
  • 1 sjalotje
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 4 kabeljauwhaasjes van 120 gr
  • paar takjes platte peterselie
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm het water, doe er de groentebouillon bij en giet er ook de witte wijn bij.

  2. Voeg een sjalotje toe, samen met tijm en laurier en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat terug tot de helft inkoken.

  3. Kruid met peper en zout. Giet alles door een zeef.

  4. Snijd het kabeljauwhaasje in dobbelstenen en pocheer ze in de saus. Werk af met verse, platte peterselie. Serveer in een diep bord.

5
Average: 5 (1 vote)

Witte wijnsaus

1. Maak geen roux
2. Kook eerst wijn en bouillon in.
3. Kook dan in met room.

SOS Piet 3

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020984231