Kriekencake

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Smelt de boter. Maak een vast deeg: voeg de eieren en de suiker samen en klop ze op tot een vaste schuimige massa (witkloppen). Roer de gesmolten boter door de massa met de garde.

  2. Voeg de bloem toe. We gebruiken hier meer bloem dan bij een recept van een quatre-quarts omdat we hier te maken hebben met fruit dat zwaarder is dan het deeg.

  3. Giet het deeg over de krieken en roer alles voorzichtig. Doe bakpapier in je bakvorm en giet de massa er in.

  4. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 à 45 minuten.

5
Average: 5 (1 vote)

Kriekencake

1. Klop de eieren met de suiker tot een schuimige massa
2. Gebruik extra bloem
3. Gebruik genoeg krieken

SOS Piet 2

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020977714