Suikerversiering

Ingrediënten

  • 125 gr witte suikerklontjes
  • 1 dl flessenwater
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Doe de klontjes in een kraaknet kookpotje en giet er het mineraalwater bij. Zet dit op een laag vuurtje en draai het kookpotje af en toe rond, zonder erin te roeren.

  2. Wanneer de klontjes gesmolten zijn, zet het vuur iets hoger. Smeer af en toe met een nat borsteltje langs de rand van de karamel. Wanneer de karamel mooi bruin kleurt, haal hem dan van het vuur en laat het kookpotje even afkoelen in koud water.

  3. Leg boterpapier op je aanrecht. Neem een vork en dip het in de karamel en laat de karamel er afdruipen en maak zo een tekening of versiering.

  4. Laat afkoelen en haal het voorzichtig van het boterpapier

5
Average: 5 (1 vote)