Portugese custardtaartjes

Ingrediënten

  • 2 th lepels natuurlijk vanille-extract
  • 170 ml melk
  • 230 ml room
  • 2 el maïszetmeel
  • 115 gr extra fijne suiker
  • 3 eidooiers
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Klop de eierdooiers met de suiker en het maismeel in een steelpan. Klop de room en de melk er geleidelijk aan onder tot het mengsel glad is. Zet de pan op een middelmatig vuur en breng al roerend aan de kook tot het mengsel dikker wordt en begint te pruttelen. Haal de pan van het vuur en roer het vanille-extract erdoor. Giet de custard in een kom en dek die af met plasticfolie zodat er geen vel op komt. Laat afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor op 190 °C (375 °F/Gas 5). Vet een muffinblik met 12 vakjes van 80 ml lichtjes in. Snij het deegvel in tweeën, leg de twee helften op elkaar en laat 5 minuten rusten. Rol het deeg stevig op vanaf de smalste kant en snij de rol deeg in twaalf plakjes van 1 cm. Leg elk plakje deeg op een licht bebloemd oppervlak en rol ze met een deegrol uit tot ze elk een diameter van 10 cm hebben.

  3. Duw de plakjes deeg in het muffinblik. Schep de afgekoelde custard in de deegvakjes en laat 20-25 minuten bakken of tot het deeg en de custard goudbruin zijn. Laat de taartjes 5 minuten in het blik rusten. Leg ze dan op een rooster om volledig af te koelen.

0
Nog geen stemmen