Klassieker: Rijstpap

Ingrediënten

  • 150 gr suiker
  • 1 l volle melk
  • 200 gr dessertrijst
  • 1 vanillestok
  • bruine suiker
  • snuifje saffraan

Zoek je naar een eenvoudig, klassiek dessert? Soms moet je het niet te moeilijk maken. Pieter Declercq leert Pieter Loridon in 'Start to Cook' hoe hij rijstpap maakt zoals zijn bomma dat deed. Tip: je kan het serveren met bruine suiker of gewoon, zonder iets!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Laat de melk samen met de suiker koken.

  2. Spoel de rijst zodat het teveel aan zetmeel verwijderd wordt.

  3. Voeg de rijst bij de melk en roer goed. Snijd de vanillestok in twee (in de lengte) en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Doe de zaadjes bij de melk.

  4. Doe de saffraan bij de melk. Dit zorgt voor de gele kleur van de rijstpap.

  5. Laat 35 min rustig koken en roer om de 5 min. Voeg daarna een lepel boter toe, dat maakt het smeuïg. Dresseer in een kommetje. Je kan de rijstpap opdienen met bruine suiker.

4.666665
Average: 4.7 (3 votes)