Gamba's 'Caipirinha' op de barbecue van Tjop's

Ingrediënten

  • 1 scheut Cachaça (of andere rum)
  • 3 limoenen
  • 1 teen look
  • 5 el bruine suiker

Tijdens de zomer kapen de heren van TJOP's VTMKoken.be. Elke week geven ze een snel en eenvoudig barbecuegerechtje prijs. Deze keer maken ze een voorgerechtje: gamba's caipirinha style. Zoals de cocktail maar dan met gamba's. Zomers en lekker!

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Zuid-Amerikaans

Bereiding

  1. Verhit de barbecue.

  2. Leg de gamba's in een schaal. 

  3. Roer de suiker los met de cachaça, limoensap en wat look. Verdeel over de gamba's en laat een halfuurtje tot een uurtje marineren.

  4. Leg ze nu op de barbecue. Worden ze wat roze, draai ze dan op. Dit duurt niet lang. Serveer met een extra limoentje. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen