Feesthapje van Vers Talent An: Open ravioli van rode biet met forelmousse

Ingrediënten

voor de afwerking

voor de mierikswortelsaus

voor de forelmousse

voor de marinade

  • 100 ml witte wijnazijn
  • 100 ml water
  • 50 g suiker
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl sechuanpeper
  • 1 tl roze peperbolletjes
  • 1 tl mosterdzaad

voor de forelmousse

Ons Vers Talent An duikt de keuken in voor een aantal heerlijk snelle, lekkere hapjes. Ideaal als inspiratie voor de feestdagen. Vandaag op het menu: een open ravioli van rode biet met forelmousse. Heerlijk lekker! An Steyvers won onze Vers Talent-actie 2017. Ontdek elke week een nieuw lekker en zuiders gerecht van haar hier op vtmkoken.be. 

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Schil de rode biet en snij er met de mandoline flinterdunne plakjes van. 

  2. Meng de azijn met het water, de suiker en specerijen in een pannetje. Breng aan de kook en giet over de rode bietplakjes.

  3. Dek af en laat minstens 2 h marineren in de koelkast.Tip: marineer de bietjes op voorhand

  4. Cutter de forel met de mayonaise, kappertjes, peper en bieslook; 

  5. Roer de mierikswortel los met de mayonaise en een druppeltje water; 

  6. Dep de plakjes rode biet op keukenpapier en leg er telkens eentje op een bord. 

  7. Lepel wat forelmousse op de ene helft en vouw dicht met de andere helft. 

  8. Werk af met een lepeltje mierikswortelsaus en een sprietje bieslook. 

0

Nog geen stemmen