Griekse yoghurt met appel, gember en noten

Boxy & Boxy

Je lost de suiker op in het water. Je mengt daar de gember onder en verwarmt langzaam tot het kookpunt. Dat mengsel ...
Ingrediënten: Griekse yoghurt, appels, walnoten, amandelschilfers, geroosterde boekweit
Gevorderde Minder dan 15 minuten Amerikaans 4 personen

Ontbenen en opvullen van een duif

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Neem een heel scherp fijn mes en snij de vleugeltjes eraf. Ga via de achterkant van de duif met het mes onder het ...
Ingrediënten: duiven, boter, truffelpuree, foie gras, gehakt
Gevorderde Minder dan 15 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Geflambeerde koffie met sinaasappelsyllabub

Eric Lanlard - Glamour Puds

Een week op voorhand: Schil de sinaasappel zodat je één lang lint overhoudt. Doe de schil in een potje en overgiet ...
Ingrediënten: Cointreau, citroenen (sap), fijne suiker, dikke room, rozenwater
Gevorderde Minder dan 15 minuten Brits Dranken 6 personen

Superiocho

Piotr Kuzmicki

Koel een martiniglas af met crushed ice. ...
Ingrediënten: Bacardi Superior Rum, limoensap, vanillesuikersiroop, Bacardi 8yr old Rum, suikersiroop
Gevorderde Minder dan 15 minuten Cocktails

Basistip: zo maak je choronsaus

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Begin met een eenvoudige gastrique als basis voor de saus. Hak hiervoor de dragonblaadjes fijn.    ...
Ingrediënten: eidooiers, boter op kamertemperatuur (zacht), tomatenconcentraat, tomaten, boter
Gevorderde Minder dan 15 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Apple Crumble

Piotr Kuzmicki

Snij drie schijfjes van een Granny Smith appel. Snij in blokjes en leg in een pannetje. Overgiet met een Over Proof ...
Ingrediënten: citroensap, ahornsiroop, rietsuiker, limoensap, Wray & Nephew Over Proof Rum
Gevorderde Minder dan 15 minuten Cocktails

Bearnaise saus

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Klop de eierdooiers los in een pot, met de azijn en het water. ...
Ingrediënten: eierdooiers, dragonazijn, water, boter, verse dragon
Gevorderde Minder dan 15 minuten Frans Saus 4 personen

Irish coffee

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Vul per persoon 1/3 van het glas met whisky en doe dit in een pannetje. Voeg per persoon de 2 eetlepels suiker ...
Ingrediënten: suiker/glas, sterke koffie, whisky, volle verse room (40% vergehalte) ongesuikerd
Gevorderde Minder dan 15 minuten Dranken

Earl Grey Fizz

Piotr Kuzmicki

Koel een champagneglas af met crushed ice. ...
Ingrediënten: champagne, suikersiroop, Earl Grey thee, Zubrowka Wodka
Gevorderde Minder dan 15 minuten Cocktails