Bearnaise saus

Ingrediënten

  • 4 eierdooiers
  • 3 el dragonazijn
  • 4 el water
  • 160 gr boter
  • handvol verse dragon
Gevorderde
4 personen
Minder dan 15 minuten
Frans
Saus

Bereiding

  1. Klop de eierdooiers los in een pot, met de azijn en het water.

  2. Zet de pot op een licht vuurtje, en klop de eierdooiers op tot een mooi luchtig schuim. Het beste klop je in een 8 en stop je niet met kloppen, om aanzetten te vermijden. Laat tegelijk de boter op een zacht vuurtje smelten.

  3. Haal de pot van het vuur. Werk het warme eierschuim op met de warme gesmolten boter, door de boter er in een zacht straaltje bij te voegen tijdens het kloppen. Het laatste van de boter (het water van de boter) er niet mee in doen.

  4. Hak de verse dragon fijn en meng dit met de saus, en de bearnaise is klaar.

0
Nog geen stemmen