Geflambeerde koffie met sinaasappelsyllabub
Ingrediënten
-
175 ml Cointreau
-
2 citroenen (sap)
-
125 gr fijne suiker
-
600 ml dikke room
-
2 el rozenwater
-
50 gr pistachepasta
-
6 sinaasappelen
-
1 l Grand Marnier
-
6 koppen verse koffie
Bereiding
Een week op voorhand: Schil de sinaasappel zodat je één lang lint overhoudt. Doe de schil in een potje en overgiet met Grand Marnier. Bewaar op een koele, donkere plaats.
Schep de syllabub in kleine glaasjes en bestrooi met fijngehakte pistachenoten.
Serveren: Plaats een syllabubglas en een lege glazen koffiemok op een langwerpig bord. Neem de sinaasappelschil met een metalen tang uit het potje en schud de overtollige alcohol eraf. Steek de schil in brand, laat ze in de lege mok vallen en overgiet met de hete zwarte koffie.
Doe de Cointreau, het citroensap, de pistachepasta, het rozenwater en de suiker in een grote mengkom en roer tot de suiker is opgelost. Roer er voorzichtig de room onder en klop vervolgens met een elektrische handmixer op middelhoge snelheid tot de room tamelijk dik is.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be