Ontbenen en opvullen van een duif
Bereiding
Neem een heel scherp fijn mes en snij de vleugeltjes eraf. Ga via de achterkant van de duif met het mes onder het vel langs het karkas. Snij voorzichtig al het vlees los van het karkas zonder het vel te doorboren.
Hak de bouten los van het karkas. Trek het karkas uit de duif en haal de bouten uit de pootjes.
Meng het gehakt met truffelpuree en foie gras. Duw een goede eetlepel van de vulling in de duif.
Vouw alles mooi dicht. Knoop met een bindtouw de poten aan elkaar en ga met het touw helemaal rond de duif. Knoop het touw vast rond het midden van de duif.
Bruin de duifjes in een pan in boter en leg ze in een ovenschaal. Zet in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 35 à 40 min.
TIP: Gebruik het karkas en de vleugeltjes om een lekkere jus te maken
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be