Ontbenen en opvullen van een duif

Ingrediënten

Vulling

  • truffelpuree
  • foie gras
  • gehakt
Gevorderde
4 personen
Minder dan 15 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Neem een heel scherp fijn mes en snij de vleugeltjes eraf. Ga via de achterkant van de duif met het mes onder het vel langs het karkas. Snij voorzichtig al het vlees los van het karkas zonder het vel te doorboren.

  2. Hak de bouten los van het karkas. Trek het karkas uit de duif en haal de bouten uit de pootjes.

  3. Meng het gehakt met truffelpuree en foie gras. Duw een goede eetlepel van de vulling in de duif.

  4. Vouw alles mooi dicht. Knoop met een bindtouw de poten aan elkaar en ga met het touw helemaal rond de duif. Knoop het touw vast rond het midden van de duif.

  5. Bruin de duifjes in een pan in boter en leg ze in een ovenschaal. Zet in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 35 à 40 min.

  6. TIP: Gebruik het karkas en de vleugeltjes om een lekkere jus te maken

5
Average: 5 (1 vote)

SOS Ontbenen en opvullen van duif

1. Gebruik een heel scherp mes
2. Niet door het vel snijden
3. Snij alles van binnenuit los

SOS Piet 3

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020984231