Tortillamuffins met crumble van spek

Pieter Declercq

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het spek op een bakplaat en bak krokant in de warme oven. Snij het spek daarna ...
Ingrediënten: eieren, peper, zout, feta, erwten
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Spaans 4 personen

Kaastaart met speculaas en ananas

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Scheid de eiwitten en de eigelen in 2 aparte kommen. Doe de helft van de suiker en de vanillesuiker bij de eigelen. ...
Ingrediënten: eieren, kristalsuiker, vanillesuiker, magere platte kaas, volle room
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Amerikaans Dessert 4 personen

Gin Tea met groene thee en komkommer

Edward Vanhoutte

Koel een (copa) glas voor met (gepileerd) ijs. ...
Ingrediënten: Gin (Martin Miller's Gin), groene thee (bv Samosa Team Spirit), komkommer, limoen,
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Amerikaans Cocktails 2 personen

Pull apart bread met ananas, ham en kaas

Pieter Declercq

Smelt de boter. Snij de look en kruiden fijn. Meng onder de gesmolten boter. Kruid met oregano, peper en zout. ...
Ingrediënten: brood, mozzarella, ham, ananas, oregano
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Amerikaans 4 personen

Tortilla met paprika en chorizo

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Schil en was de aardappelen. Snijd ze in gelijke grootte en kook ze net niet volledig gaar in gezouten water. Laat ...
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Spaans Hoofdgerecht 4 personen

Zomerse gazpacho met gamba's, look en marinade van tomaat

Wout Bru - MasterChef

Snij de tomaten (hou eentje apart), ui en paprika in stukken. Doe ze in de blender samen met een handvol munt en ...
Ingrediënten: munt, basilicum, ketchup, gamba's, look
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Spaans Soep 4 personen

Soep van witte bonen en chorizo

Bill Granger - Bill's Food

Verwarm de olijfolie in een grote pan op een hoog vuur en bak de chorizo 3-4 minuten tot hij knapperig is. Laat ...
Ingrediënten: tomaten, paprikapoeder, gehakte verse tijm, look, selder
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Spaans Soep 6 personen

Varkensribbetjes met Romeinse sla, gebakken patatjes en een vinaigrette van roquefort

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Verwarm de oven voor op 195°C. Was de aardappelen, en stoom ze gaar in de schil. Snij de ribbetjes in stukjes ...
Ingrediënten: chilipeper, bruine suiker, gember, sojasaus, citroensap
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Amerikaans Hoofdgerecht 4 personen

Tapa van kleine inktvisringetjes met tomaten en basilicum

Albert Verdeyen - Start to Cook

Snijd de inktvis in ringen, was ze en leg ze op een stukje huishoudpapier. Snijd de knoflook en de ui fijn en de ...
Ingrediënten: cayennepeper, boter, knoflook, ui, gepelde tomaten
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Spaans Hoofdgerecht 4 personen

Spaanse mosselen met gedroogde ham en aïoli

Piet Huysentruyt - Piet speelt met vuur

Kook de mosselen op klassieke wijze. Haal ze uit de schelp. Snijd de ham in reepjes en rol de mosselen erin. Steek ...
Ingrediënten: olijfolie mayonaise, olijfolie, eidooier, stokbrood, gedroogde ham
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Spaans Voorgerecht 4 personen