Kaastaart met speculaas en ananas
Ingrediënten
-
3 eieren
-
125 g kristalsuiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
250 g magere platte kaas
-
125 ml volle room
-
32 g gelatine
-
300 g ananas uit blik
-
1 dl ananassap
-
100 g boter
-
150 g speculaas
Bereiding
Scheid de eiwitten en de eigelen in 2 aparte kommen. Doe de helft van de suiker en de vanillesuiker bij de eigelen. Klop de eigelen schuimig met een mixer. Spatel de platte kaas erdoor.
Week 20 gram gelatine in koud water en wring goed uit. Warm 0,5 dl ananassap op en smelt de gelatine erin (niet laten koken!). Giet dit al roerend bij de kaasmengeling en laat afkoelen in een bad met koud water.
Doe de andere helft van de suiker bij de eiwitten en klop stijf met een mixer. Klop de room op. Spatel de opgeklopte eiwitten onder het koude kaasmengsel en doe er voorzichtig de opgeklopte room bij.
Verkruimel de speculaas. Smelt de boter en voeg de verkruimelde speculaas toe. Bedek hiermee de bodem van een schaal. Giet hierboven de kaasmousse.
Week 12 gram gelatine in koud water en wring goed uit. Warm nogmaals 0,5 dl ananassap op en smelt de gelatine erin. Snij de ananas in kleine blokjes en voeg bij het sap. Bedek de bovenkant van de taart hiermee. Laat een nacht opstijven in de koelkast.
TIP: snij de taart in mooie stukken door eerst je mes op te warmen onder warm water
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be