Semifreddo van frambozen, pistaches en rozenwater

Ingrediënten

  • 2 th lepels rozenwater
  • 250 ml opgeklopte room
  • 3 el honing
  • 6 eidooiers
  • 3 el gehakte pistachenoten
Beginner
6 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Dessert

Bereiding

  1. Klop de eierdooiers en de honing 10 minuten met een mixer tot een dikke, bleke, romige massa die verdubbeld is in volume. Schep de opgeklopte room en het rozenwater erdoorheen tot alles net gemengd is.

  2. Bekleed de bodem en twee zijkanten van een broodvorm van 1 liter met een stuk plasticfolie en laat de folie over de zijkanten van de vorm hangen. Schep het mengsel in de vorm, vouw de folie eroverheen om de semifreddo te bedekken en vries 1-2 uur in tot het gedeeltelijk bevroren is. Haal uit de diepvriezer en meng de frambozen en pistachenoten erdoorheen. Dek af met plasticfolie en zet weer in de diepvriezer tot het volledig bevroren is.

  3. Laat 20 minuten zacht worden in de koelkast voor het opdienen. Stort uit, snij in plakjes en dien op met enkele extra frambozen.

0
Nog geen stemmen