Op een stokje, in een glaasje en op een bordje: de lekkerste hapjes voor de feestdagen

Tips voor de feestdagen! Eenvoudige hapjes: op een stokje, in een glaasje en op een bordje
vrijdag, 27 november, 2015 - 12:27

Op zoek naar een lekker hapje voor je Kerstmenu of met Nieuwjaar? We geven je graag wat lekkere inspiratie en recepten! Eenvoudige hapjes in alle vormen: op een stokje, in een glaasje, op een bordje - lekkernijen vooraf of als walking dinner. Voor ieder wat wils. 

Op een stokje

Altijd leuk natuurlijk, zo een satéstokje of een prikkertje met allerlei lekkers. Let wel op dat je je niet verslikt met dat stokje.

Spiesje van St Jakobs met gamba en oesterzwam

 

Dit spiesje met bloedworst en appel maak je zowel op de barbecue als in de pan. Zomer of winter, geen probleem dus voor dit lekkers. 

Spiesje van bloedworst en appel

Kipspiesje met gorgonzola dip 

 

Ook dit spiesje is er eentje die op de barbecue gemaakt kan worden. Vergeet in de winter de barbecue en grill ze kort in een grilpan. 

Spiesje van kerstomaatjes met mozarella

 

Wist je dat sint-jakobsvruchten of coquilles zeer goed passen bij vlees zoals chorizo of bloedworst? Echt een topcombinatie en perfect voor je feestje.

Spiesjes met sint-jakobsvruchten en chorizo

 

 

In een glaasje 

Glaasjes zijn schattig, makkelijk te serveren en vlotjes uit te lepelen. Van een mousse over verschillende laagjes tot tartaar en soep, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Glaasje van king crab met spinazie, oesters en garnaaltjes 

Forelmousse met dille 

 

Komkommergazpacho

 

 

Op een bordje 

Naast een prikker of een glas is er natuurlijk nog een minibordje. Perfect voor een stukje toast, een verfijnde creatie of een blini.

Blini met haring

Blini met gerookte zalm

Toastje met zure haring, appel en rode biet

 

Blini met gerookte paling

 

Blini met tartaar van zalm

 

Bordje, stokje of glaasje...de manier van serveren is belangrijk, maar vergeet niet: de smaak is het allerbelangrijkste. Veel kookplezier!