Boekweitblini’s met tartaar van Schotse zalm en kaviaar
Bereiding
Snijd de Schotse zalm met een scherp mes in heel fijne stukjes (tartaar). Gebruik liever geen blender want door de rotatie wordt de zalm verwarmd.
Vermeng de zalm met de olijfolie, een beetje peper en zout, het limoensap en de zure room. Houd wat zure room over voor de afwerking.
Laat een halfuur staan zodat de smaken zich goed vermengen.
Maak nu de blini’s. Los de gist op in de lauwe melk. Meng de bloem, de boekweitbloem, de suiker en het zout. Meng met de lauwe melk, de eierdooiers, de gesmolten boter en de zure room. Mix goed.
Voeg de eiwitten toe en klop nog eens goed door. Dek af met plasticfolie en laat een uur rijzen.
Verhit wat vetstof in een klein pannetje en voeg een lepel beslag toe. Bak de kleine dikke pannenkoekjes en laat afkoelen.
Schep op elke blini wat zalmtartaar, wat zure room en kaviaar.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be