Pittige kippenspiesjes met gorgonzoladip
Ingrediënten
-
2 kipfilets
-
een twintigtal lollystokjes of satéstokjes
-
100 g eiwit
-
100 g paneermeel (of panko)
-
100 g bloem
voor de dipsaus
-
4 el zure room
-
½ limoen
-
1 handvol basilicum
-
1 handvol koriander (vers)
-
100 g blauwe kaas bv. Gorgonzola
-
3 el mayonaise
-
peper
voor de marinade
-
1 klontje boter
-
6 el chilisaus
-
3 el honing
Bereiding
Maak eerst de dipsaus. Doe alles in een blender en mix goed.
Snij de kip in blokjes van ongeveer 2 cm. Steek op een stokje. Haal door de bloem, het eiwit en tenslotte paneermeel of panko.
Verhit 1cm olie in een pan of wok. Frituur de kippenspiesjes in de olie. Let op dat ze niet verbranden. Haal uit en laat uitlekken op keukenpapier.
Doe een klontje boter in een kookpotje. Smelt en voeg de chilisaus en honing toe. Roer tot een sausje. Haal de kippenspiesjes door de marinade en laat even uitlekken.
Serveer de spiesjes met de dipsaus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be