Wilde zeebaars met spinazie, venkel en Zeeuwse mosselen

Ingrediënten

  • 1 wilde zeebaars
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 venkel
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl room
  • 1 th lepel mosterd
  • enkele draadjes saffraan
  • kervel
  • 1 citroen
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de mosselen op de klassieke manier met groenten en look.

  2. Fileer de zeebaars en snij hem in stukken. Schroei de zeebaars even langs één zijde in een pan met wat olijfolie. Daarna mag de vis in de oven garen.

  3. Als de mosselen klaar zijn geiten we ze af en houden we het mosselvocht bij om de saus te maken.

  4. Bij het mosselvocht voegen we witte wijn, room, mosterd en saffraan toe. We roeren alles even flink onder elkaar en laten het 20 minuten inkoken.

  5. We bakken de spinazie in wat boter.

  6. Als alles klaar is dresseren we het bord door eerst een bodem van spinazie te voorzien, daarop plaatsen we de zeebaars, we overgieten alles met het sausje en de mosselen. Tenslotte werken we alles af met wat venkel, een klein beetje citroen en kervel.

0
Nog geen stemmen