-geen-

Ontdek VTM GO

  • Met de beste Vlaamse programma's
  • Internationale series die je nergens anders ziet
  • Een aparte kids-wereld waar ze uuuren zoet zijn
  • Om te bingewatchen of live en uitgesteld te kijken
  • Helemaal gratis

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

Zeeuwse mosselen met groene kruiden, witte wijn en venkel uit La Mamma

Ingrediënten

Voor de mosselen

  • 2 stengels groene selder
  • 2 tenen look
  • 1 ui
  • peper
  • zout
  • 1 scheut witte wijn
  • olijfolie

voor de wittewijnsaus

  • 1 sjalot
  • 1 teen look
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml mosseljus
  • 200 ml room
  • 1 klont boter
  • peper
  • zout

voor de kruidencoulis

  • 1 handvol kervel
  • 1 handvol dragon
  • 1 handvol basilicum
  • enkele takjes salie
  • enkele blaadjes spinazie
  • olijfolie

voor de venkel

  • olijfolie
  • ½ citroen

voor de afwerking

  • verse groene kruiden en scheuten
  • 1 sjalot
  • 1 citroen

In La Mamma kookt Sergio Herman voor de mama's van bekende personen. Wil je je wagen aan Sergio zijn kookkunsten? We geven je recepten mee geïnspireerd op Sergio Herman zijn gerechten. Zo kun je ze thuis ook eens proberen. Voor Jens Dendoncker zijn mama maakt hij de befaamde mosselen. Veel succes!

4 personen
Belgisch

Bereiding

  1. Voor de mosselen: Spoel de mosselen drie keer onder koud water. Verwijder de baarden. Snij de selder, look en ui fijn.

  2. Verhit olijfolie in een grote pot.Stoof de look, ui en selder aan. Voeg de mosselen toe en blus met de witte wijn.

  3. Zet het deksel op de pot en laat nu 6 à 8 minuten stoven of tot de schelpen open gaan. Schud één keer op. Kruid met peper en zout.

  4. Voor de wittewijnsaus: Snij de sjalot en look fijn. Stoof ze aan in een klontje boter. Blus met witte wijn en laat inkoken tot bijna droog.

  5. Voeg het mosselvocht en room toe en laat terug inkoken. Doe er nu de boter in klontjes bij. Schuim op met een staafmixer.

  6. Voor de kruidencoulis: Was de kruiden. Zwier droog. Blancheer ze kort en verfris in ijswater. Cutter tot coulis. Voeg olijfolie toe tot het een mooie coulis is. 

  7. Voor de venkel: Was en snij de venkel in staafjes. Verhit de olijfolie en bak ze kort op. Laat afkoelen. Meng met sap van een halve citroen.

  8. Voor de afwerking: Snij de sjalot in fijne ringetjes. Neem een kommetje. Leg er mosselen in een halve schelp in. Overgiet met de saus en verdeel er de venkel over. Werk af met druppels groene coulis, groene kruiden en sjalot. Rasp er wat citroen over. 

4

Average: 4 (1 stem)

La Mamma

Dit is een gerecht geïnspireerd op Sergio Herman uit La Mamma en herwerkt door VTM Koken.

 

Ontdek meer recepten uit La Mamma.

 

Liever de volledige aflevering? Bekijk ze hier.