Peterselie-aardpeersoep met zure room en mosselen
Ingrediënten
-
500 g mosselen
-
2 sneetjes bruin volkorenbrood
-
peper
-
zout
-
olijfolie
-
1 stukje mierikswortel (vers)
-
125 g zure room
-
extra peterselie
voor de soep
-
1½ l kippenbouillon
-
2 bosjes peterselie
-
1 zoete ui
-
boter of olijfolie
-
1 grote peterseliewortel
-
peper
-
zout
Bereiding
Schil de aardappelen, aardperen, peterseliewortel en ajuin. Snij alles in grove stukken.
Neem een grote pot en kleur de ajuin aan in wat boter of olijfolie.
Voeg er de rest van de groenten aan toe. Stoof mee aan. Kruid met peper en zout en zet onder in kippenbouillon. Plaats het deksel op de pot en laat 20 à 25 Minuten pruttelen.
Was de peterselie, zwier droog en snij grof. Laat het de laatste twee minuten meekoken. Mix en voeg eventueel water of bouillon toe indien niet dik genoeg. Kruid af met peper en zout.
Voor de mosselen: was de mosselen goed. Stoom ze twee minuten en ontschelp ze.
Voor de croutons: verhit olijfolie in een pan. Snij het brood in blokjes.
Bak de blokjes in de hete olie. Kruid met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
Voor de mierikswortelroom: schil mierikswortel. Rasp een deel. Voeg toe aan de zure room. Kruid met peper en zout en roer los met een lepeltje water.
Afwerking: doe de soep in een bord. Werk af met korstjes, zure room, mosselen en extra peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be