Mosselsoepje met knolselderij en saffraan

Ingrediënten

Mosselen

Soep

  • 1 ui
  • 1 wit van prei
  • 2 teentjes look
  • zakje saffraan
  • 1 l bouillon
  • 7,5 dl room
  • 5 dl droge witte wijn
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Wit boeket voor de mosselen aanzetten, mosselen toevoegen en afblussen met witte wijn. Deksel erop zetten en laten garen tot ze opengaan (1à 2 min.). Mosselen in een haarzeef gieten en het vocht opvangen. De mosselen uit de schelp halen en schoonmaken om later in de soep te gebruiken.

  2. Wit boeket voor de soep samen met knolselderij aanzetten met beetje arachideolie. Saffraan toevoegen en afblussen met witte wijn. Dit reduceren tot 1/3 van de hoeveelheid. Hierbij de bouillon toevoegen en aan de kook brengen tot de knolselderij gaar is. Op het allerlaatste het vocht van de mosselen toevoegen (van deel 1) en dit geheel mixen. Het mengsel door een zeef drukken, room toevoegen en dan op smaak brengen met peper en zout.

  3. Dresseren met mosselen, bieslook, pijpajuin en eventueel wat crème fraîche.

0
Nog geen stemmen