Gerookte paling met rode biet en zure room

Ingrediënten

  • 2 ml Cabernet Sauvignon-azijn
  • 1 sjalot
  • peper
  • zout
  • 150 ml zure room
  • peper
  • zout
  • 20 ml rodebietensap
  • 2 gerookte palingen
  • 2 rode bieten (1 gekookt en 1 rauw)
  • 20 rodebietenblaadjes
  • 50 gr rodebietenscheuten
  • 20 jonge blettesblaadjes
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Vinaigrette Meng het rodebietensap met de olijfolie, de azijn en de sjalot en kruid met peper en zout.

  2. Zure room Kruid de zure room met peper en zout.

  3. Bieten Snijd de gekookte biet in vierkante blokjes en snijd de rauwe biet in plakjes en steek rond uit.

5
Average: 5 (1 vote)

Puur Zeeland

Auteur
Quinten Lange
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Kris Vlegels
ISBN
9789089890603