Salade van erwten, feta en munt
Ingrediënten
-
35 gr grof gehakte pistachenoten
-
zwarte peper
-
zeezout
-
1 el honing
-
1 el rode wijnazijn
-
2 th lepels Dijonmosterd
-
1 fijngehakte ui
-
3 el olijfolie
-
200 gr verse erwten
-
50 gr jonge spinazie
-
75 gr verkruimelde feta
-
1 handvol verse munt
Bereiding
Blancheer de erwten 2 minuten in kokend water of tot ze net zacht en heldergroen zijn. Koel meteen af onder koud water. Verwarm een kleine pan op een middelmatig vuur. Voeg 1 eetlepel van de olie toe en bak de ui 5 minuten al roerend of tot hij zacht is.
Klop de mosterd met de rest van de olie, de azijn en de honing. Voeg peper en zout toe.
Meng de ui, erwten en pistachenoten in een slakom en giet de dressing erover. Voeg de munt en de peultjesbladeren toe en meng voorzichtig door de salade. Bestrooi met feta voor het opdienen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be