Pasta (primi piatti)
Ingrediënten
-
het sap van een zee-egel
-
het oranje koraal van de zee-egel
-
platte peterselie
-
1 citroen (zeste + sap)
voor het deeg
-
100 gr 00 bloem
-
snuifje zout
-
scheutje olijfolie
-
½ th lepel inkt (uit het inktzakje van de inktvis)
Bereiding
Meng de bloem, een snuifje zout en een beetje olijfolie tot een glad en homogeen deeg. Rolt het tot een bal en laat het even rusten in plastiek folie.
Haal het inktzakje (en andere vuiligheid) uit de binnenkant van de inktvis. Snij het zakje met een scherp mesje open en je haalt er ongeveer een halve koffielepel inkt uit. Dat meng je onder de pasta tot je zo'n 'gemarmerd' effect krijgt. Rol het deeg opnieuw tot een bal en laat rusten.
Knip vervolgens de zee-egels open en vang het sap op. Gebruik enkel het oranje koraal binnen in de zee-egel. Sap en koraal hou je aan de kant.
Rol de pasta door de pastamachine tot een fijn deeg. Maak er spaghetti van (want spaghetti past best bij vis terwijl bredere pasta beter geschikt is voor vleessauzen). Kook je pasta tot ze gaar is (slechts een minuutje of twee) in ruim kokend, gezouten water. Giet de pasta af en meng er een deel van het sap van de zee-egel en het oranje koraal onder.
Werk af met fijn gesneden platte peterselie, wat zeste van de Amalfi citroen en wat sap van de citroen. strooi er eventueel een beetje zwarte peper over (best geen zout gezien het zout van de zee-egel).
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be