Blackened roodbaars à la Pascal

Ingrediënten

voor de aardappelen

  • 1 kg aardappelen
  • zout

voor de tomatensalade

  • 2 kg trostomaten
  • 2 rode uien
  • 2 tenen look
  • 1 citroen (sap)
  • 1 tl zeste van limoen
  • 1 chilipeper
  • peper
  • zout
  • verse koriander

voor de vis

voor de saus

  • 125 g ongezouten boter
  • 2 lente-ui
  • 1 citroen (sap)
  • cayennepeper
  • zout

voor de kruidenmengeling

  • paprikapoeder
  • ajuinpoeder
  • lookpoeder
  • cayennepeper
  • zwarte peper
  • oregano
  • 1½ tl zout
  • 125 g ongezouten boter

Deze keer wordt Pascal Braeckman chef. Hij serveert Sofie een specialleke: gebakken roodbaars met aardappelen en tomatensalade. Een beetje veel rook, maar geloof ons: echt lekker.

Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Borstel de aardappelen proper. Stoom gaar. Reken 20 minuten vanaf het kookt.

  2. Schil de tomaten en snij fijn.  Snij de rode ui in ringetjes. Snij ook een chilipeper en look fijn. Meng de tomaten met de look, chilipeper, sap van een citroen, limoenzeste. Kruid af met peper, zout en verse koriander.

  3. Smelt de helft van de boter op een zacht vuurtje. Kruid de vis met peper. Doe de gesmolten boter in een schaaltje en hou apart. Smelt in een kookpotje de andere helft boter.

  4. Snij de lente-ui fijn. Meng met citroensap, cayennepeper en zout. Meng dit mengsel onder de tweede portie gesmolten boter. Hou apart als saus.

  5. Verhit een gietijzeren pan gedurende 20 minuten. Meng alle kruiden voor de kruidenmengeling.

  6. Haal de vis door de eerste portie gesmolten boter. Leg de vis op de gekruide kant in de loeihete pan. Zet de dampkap af. Giet er de rest van die boter bij. Draai om, giet er nog wat boter bij. Kruid met de kruidenmengeling.

  7. Bak twee minuten langs elke kant. 

  8. Serveer de aardappelen met de tomatensalade, vis en boter-cayennesaus.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van