Bosch

Asperges à la zot van koken

Ingrediënten

a

Asperges à la Flamande, maar dan op z'n Loïcs!

Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Pel 500 g garnalen. Bak de pantsers in olijfolie.

  2. Snijd de achterkant van de asperges en schil ze.

  3. Snijd de achterkant fijn en voeg de schil en de achterkant toe aan de pantsers.

  4. Voeg 750 ml volle melk toe en laat inkoken.

  5. Breng gezouten water aan de kook en kook de asperges in 6 minuten gaar.

  6. Schil de vastkokende aardappelen, snijd ze in stukken en snijd een sjalot fijn.

  7. Houd het kookvocht van de asperges bij wanneer deze gaar zijn.

  8. Stoof de sjalot aan in boter. Voeg de aardappelen en tijm en laurier toe.

  9. Zet de aardappelen onder met het kookvocht van de asperges. Laat koken met het deksel op de pan.

  10. Giet de melk door de zeef.

  11. Klop 4 eieren los en snipper 1 handvol peterselie.

  12. Bak de eieren in boter en voeg de peterselie toe.

  13. Kruid met peper en zout en voeg wat van de melk toe.

  14. Mix de melk tot ze schuimig wordt.

  15. Serveer de asperges met de aardappelen, mimosa van ei en grijze garnalen.

  16. Werk af met wat melkschuim.

5
Average: 5 (1 vote)