Fabergé-eieren met chocolade en bosbessen
Ingrediënten
-
250 gr gesmolten pure chocolade
-
plakken kant-en klare chocoladebiscuit
-
Crème de cassis
-
bosbessencompote
Chocolademousse
-
8 eidooiers
-
275 gr suiker
-
315 gr ongezouten boter
-
150 gr cacaopoeder
-
150 gr pure chocolade
-
100 ml Crème de cassis
-
550 ml slagroom
Bereiding
Klop de eierdooiers met de suiker tot een dik en bleek mengsel.
Laat de boter smelten in een bain-mariepan en voeg dan de cacao toe. Laat de chocolade in een afzonderlijke bain-mariepan smelten.
Meng het eierdooiermengsel onder de gesmolten en nog warme chocolade.
Voeg ten slotte het boter-cacaomengsel toe. Klop de room lichtjes op en spatel hem onder het mengsel.
Laat de pure chocolade smelten en gebruik deze om een dun laagje tegen de randen van de paaseivormen te vormen. Zet aan de kant om op te stijven.
Samenstellen: Leg een stukje chocoladebiscuit op de bodem van elk ei, bestrijk met de crème de cassis, schep er een laagje bosbessencompote op en vervolgens een laag chocolademousse. Leg er een tweede stukje biscuit op en bestrijk dat eveneens met crème de cassis. Plaats een uur in de koelkast en garneer met een chocoladewaaier, verse bosbessen of zelfs bladgoud.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be