Gebakken noedels met kip en groenten

Ingrediënten

voor de groenten

  • 1 zoete ui
  • 4 jonge wortelen
  • 250 g edamame bonen (gepeld)
  • 3 kleine paksoi
  • 10 babymaïs
  • 4 lente-uitjes

Voor de gebakken kip

  • 4 kippenbillen
  • 2 el arachideolie

voor de marinade

  • 2 el rijstazijn (of mirin)
  • 1 el bruine suiker
  • 60 ml teryakisaus
  • 1 mespunt chilipoeder

voor de garnituur

  • 2 limoenen
  • ½ bot koriander
  • ½ bot Thaise basilicum

Op reis met Vincent Banic. Als model reist Vincent de wereld rond en daardoor leerde hij de Aziatische keuken van dichtbij kennen. Samen met Sofie maken ze stir fried noedels met krokante groentjes. Een eenvoudig, lekker en gezond gerecht dat je zoals de echte Aziaten slurpend met chopsticks kan opeten… Leuk om in de wok te maken.

Tip: Sofie gebruikt kippenbillen omdat het vlees veel sappiger is.¨Gewone basilicum gaat ook.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voor het vlees: Meng voor de marinade de rijstazijn met teryakisaus, bruine suiker, chilipoeder en sesamolie. 

  2. Haal het vlees van de kippenbillen. Verwijder het vel. Marineer kort (30 minuten) in de marinade.

  3. Giet de marinade af en laat de kip uitlekken. Hou de marinade bij.

  4. Voor de groenten: stoom de edamamebonen gaar in 3 minuten. Schil de wortelen. Snij overlangs in twee en vervolgens in balkjes (ongeveer 7 à 8cm). 

  5. Snij het voetje van de paksoi. Snij in twee en elke helft in drie. Snij de babymaïs overlangs in twee. Pel de ui en snij fijn.

  6. Voor de noedels: kook ondertussen de noedels gaar in kokend water volgens de verpakking. Giet daarna af en spoel even onder koud water.

  7. Bereiding: Verhit twee eetlepels arachideolie in een wokpan. Laat zeer heet worden. 

  8. Wok de kippenstukjes gaar in de hete olie. Haal de kip uit de wok.

  9. Wok nu de groenten. Begin met de ajuin en de wortelen. Wok ze een paar minuten. Voeg op het einde de edamamebonen, babymaïs en paksoi toe. 

  10. Voeg de marinade toe. Wok nog kort even op. Doe er de kip bij en wok kort.

  11. Voor de garnituur: Hak de kruiden (koriander, Thaise basilicum) fijn voor de afwerking. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Meng onder elkaar met de basilicum en koriander. Snij de limoen in partjes. Zet opzij.   

  12. Afwerking: lepel noedels in een kommetje. Verdeel de groenten en kip over de noedels. Werk af met de fijngesneden kruiden, lente-ui en limoen.

0
Nog geen stemmen