Groentebouillon met gebakken balletjes en vermicelli

Ingrediënten

  • 300 gr witte paddenstoelen
  • 1 ui
  • 2 blokjes groentebouillon
  • peper en zout
  • Alpro Bakken & Braden
  • 100 gr spruitjes
  • 350 gr varkensgehakt
  • 100 gr vemicelli
  • 4 ronde toasts
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Soep

Bereiding

  1. Start met het pellen van de ui en snij er fijne reepjes van. Halveer de Chinese kool en gebruik de onderste, hardere stukken van de helften om in reepjes te snijden en bij de ui te doen.

  2. Verkruimel nu een bouillonblokje boven de groentjes en laat het even meebakken. Blus daarna met een liter water.

  3. Halveer de spruitjes, snij de champignons en in vieren en voeg alles bij de andere groentjes. Laat de soep opkoken.

  4. Kruid ondertussen het gehakt met peper en zout en snipper er een sjalotje onder. Draai er vervolgens mooie balletjes van. Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de balletjes mooi goudbruin.

  5. Voeg aan de soep nog 100 gram vermicelli toe en laat nog wat verder opkoken. Doe net voor het serveren de balletjes bij de soep en schep een flinke portie verse groentesoep met balletjes in een diep bord.

0
Nog geen stemmen