Ricottaballetjes met groentebouillon

Ingrediënten

  • 400 gr ricotta
  • 3 soeplepels paneermeel
  • 3 soeplepels gemalen parmigiano
  • 1 ei
  • 4 el fijngesneden bladpeterselie
  • 1½ l zuiver water
  • groentenbouillon
  • geraspte schil van een halve sinaasappel
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Doe de ricotta in een kom. Voeg er het paneermeel, het ei, de gemalen parmigiano, 3 eetlepels peterselie en de geraspte sinaasappelschil aan toe. Kruid met peper en zout. Meng alles tot een glad en vrij stevig geheel. Indien nodig voeg wat paneermeel en parmigiano toe.

  2. Vorm van het mengsel balletjes ter grootte van een okkernoot. Breng de bouillon aan de kook en voeg de balletjes toe. Pocheer ze kort (2 tot 3 minuten).

  3. Serveer de balletjes in een diep bord. Bestrooi de bouillon met gemalen parmigiano. Werk af met bladpeterselie.

0
Nog geen stemmen