Chocoladetaart met marsepein, ananas en gezouten karamel
Ingrediënten
-
500 g marsepein
-
bloemsuiker
-
½ ananas
voor het beslag
-
75 g donkere chocolade
-
100 ml melk
-
225 g blonde suiker
-
75 g boter op kamertemperatuur
-
2 eieren
-
150 g bloem
-
1½ el cacaopoeder
-
½ tl bakpoeder
-
1 snuifje zout
voor de slagroom
-
200 ml room
-
20 g suiker
voor de gezouten karamel
-
175 g suiker
-
35 g gezouten boter
-
5 cl room
Bereiding
Weeg eerst alles af.
Smelt chocolade en melk op vuurtje.
Mix boter en suiker onder elkaar. Voeg er eitje per eitje bij. Doe er de droge ingrediënten bij.
Meng met het melk- en chocolademengsel tot een homogeen beslag.
Vet een bakvorm in. Bloem in. Doe het beslag in de vorm.
Steek 1u tot 1u15 in een voorverwarmde oven van 160 graden. (Sofie gebruikte een kleine hoge bakvorm. Gebruik je een brede en lage vorm, dan zal het minder lang duren.)
Maak ondertussen de gezouten karamel.
Smelt de suiker in een pan. Blus met de boter en de room, wanneer de suiker bijna gesmolten is.
Schil en snij de ananas in fijn stukken.
Rol de marsepein uit. Gebruik bloemsuiker zodat het niet plakt.
Haal de biscuit uit de vorm. Laat afkoelen. Snij de biscuit in schijven.
Klop room met suiker op. Zet opzij.
Bestrijk de eerste schijf met karamel en slagroom en leg er ananas op. Bedek met een nieuwe schijf.
Herhaal de handelingen tot je aan de laatste schijf zit.
Bestrijk de taart met wat slagroom. Leg er de marsepein over. Druk goed aan en snij het overige weg.
Rol een ander kleur marsepein plat. Steek er een cirkel uit en leg op de taart. Smelt wat chocolade en doe in een spuitzak. Spuit wat chocoladedecoratie op de taart
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be