
‘I Love You So Much’-taart
Ingrediënten
-
100 g coulis (rood fruit)
-
3 el Eau de Vie
-
1 bos Rode of witte rozen
-
5 el suiker
-
2 eiwit
voor de biscuit
voor de vulling
-
200 g witte chocolade
-
200 g roomkaas
-
100 g bloemsuiker
-
roze kleurstof
-
1 citroen
Bereiding
Begin met de biscuit. Meng de eieren met de suiker en de bloem. Snij een vanillestok overlangs. Doe het merg bij de eieren.
Klop op. Giet in een bebloemde ingevette bakvorm. Stop in een voorverwarmde oven voor 50 minuten op 180 graden.
Smelt 200 gram witte chocolade au bain-marie.
Meng met de zeste van 1 citroen en wat roze kleurstof.
Pluk de rozenblaadjes. Borstel in met eiwit en dop in de suiker. Laat even drogen op een bakmatje.
Mix wat coulis van rode vruchten met drie lepels Eau de Vie.
Haal de taart uit de oven. Laat afkoelen. Snij in schijven.
Bouw de taart. Bedek elke biscuitlaag met coulis, Sweet Mix Karamel en citroencrème. Bouw de taart zo verder op.
Doe de rest van de crème in een spuitzak. Bedek de randen van de taart en voeg nog wat decoratie toe.
Werk af met de rozenblaadjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be