Meatzza

Ingrediënten

voor de bodem

  • 800 g gemalen rundsvlees
  • 6 el Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 3 el havermout (fijngecutterd)
  • 2 el verse oregano (fijngesneden)
  • 3 eieren
  • 2 tenen look
  • peper
  • zout
  • 1 inox ring (24cm)

voor de saus

  • 1 kg tomatenpassata of -coulis
  • 1 ui
  • 2 tenen look
  • 2 el olijfolie
  • 1 bot basilicum
  • 2 gedroogde abrikozen

voor de garnituur

  • 200 g Taleggio
  • 1 snee geitenkaas (2cm dik)
  • blaadjes basilicum
  • 2 handvol jonge spinazieblaadjes
  • 1 bol mozzarella
  • pikante olie
  • een paar filets ansjovis
  • een paar kappertjes

Op reis met Lien Degol. Dit is iets voor de echte vleeseters. De bodem is van vlees. Daar komt net zoals bij een gewone pizza tomatensaus met kaas op.

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1. Voor de pizzabodem: Cutter havermout fijn tot bloem.

  2. Meng het rundsvlees met Parmezaan, havermoutbloem, eieren. Kruid met fijngehakte oregano, peper, zout. Pel de tenen look. Pers fijn en meng onder het vlees.

  3. Neem een bakplaat. Bedek met bakpapier. Teken een cirkel of gebruik een inox ring. Zet die op het bakpapier. Vul op met een bodem van ongeveer een halve centimeter vlees. Druk goed aan.

  4. Verwijder de ring. Bak ongeveer 7 à 10 minuten in de voorverwarmde oven op 250°C. Haal uit wanneer het lichtgekleurd is. Leg een bord op de bodem en draai voorzichtig om.

  5. Voor de tomatensaus: Pel de tenen look. Snij de ajuin fijn. Pers de look fijn. Giet een scheutje olijfolie in een kookpotje. Stoof de look en ajuin aan. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel wat olijfolie toe.

  6. Snij twee gedroogde abrikozen zeer fijn. Voeg toe aan de ajuin voor een klein beetje zoetheid. Blus met tomatencoulis. Zet het vuur zachter. Laat 5 minuten zachtjes sudderen.

  7. Voor de garnituur: snij geitenkaas in stukjes. Giet de mozzarella af en snij in blokjes. Snij de taleggio in stukjes. Hak basilicum fijn.

  8. Afwerking: lepel tomatensaus over de pizzabodem. Laat een centimeter van de rand vrij. Beleg de meatzza met de verschillende kazen en wat basilicum. Tip: gebruik niet te veel mozzarella of andere vochtige kazen.

  9. Bak nog een vijftal minuten in de hete oven op 250°C. Zet ze eventueel kort onder de grill tot de kaas gesmolten en licht gekleurd is.

  10. Snij de spinazie fijn. 

  11. Haal de pizza uit de oven. Garneer met fijngesneden spinazie, basilicum, ansjovis,  kappertjes en pikante olie.

2

Average: 2 (1 stem)