Homemade snickers

Ingrediënten

voor het notenmengsel

voor het dadelmengsel

voor de chocoladelaag

 • 160 ml kokosolie (gesmolten)
 • 50 g cacaopoeder (raw, ongezoet)
 • eventueel extra pindanoten (grofgehakt)

Sofie Dumont is te gast bij Eva Daeleman. Ze maken homemade snickers. Hoe cool, lekker én best wel makkelijk is dit? Het is bovendien glutenvrij en lactosevrij. De producten vind je zeker in de biowinkels.

Extra nodig: bakvorm of brooddoos, bakpapier

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Amerikaans
Lactosevrij

Bereiding

 1. Voor het notenmengsel: Smelt de kokosolie in een oven op 30°C. Snij de vanillestok overlangs in twee. Schraap het merg eruit en doe in een cutter. Tip: steek de opengesneden vanillestok in de honing voor een lekkere vanilletoets.

 2. Voeg ook de cashewnoten, zeezout en amandelpoeder toe. Cutter fijn. Voeg nu, agave (of honing) en de gesmolten kokosolie bij de cutter en mix nog eens fijn.

 3. Neem een ovenschaal of brooddoos. Leg er een velletje bakpapier in. 

 4. Stort het fijngecutterde mengsel in de ovenschaal of doos. Druk goed aan. Laat 20 à 30 minuten opstijven in de koelkast.

 5. Voor het dadelmengsel: Week de dadels ondertussen 10 à 15 minuten in water. Haal ze er nadien uit en hou het water bij. 

 6. Doe de dadels (ontpit), pindakaas, zout, kokosolie en een paar eetlepels van het dadelvocht in de cutter. Mix tot een gladde massa. Niet glad genoeg? Voeg dan wat extra water van de dadels toe.

 7. Giet uit op het cashewmengsel. Klop even met de doos op de tafel, zodat alle lucht er uit is. Laat 2 uur opstijven in de diepvries.

 8. Warm de kokosolie op en smelt. Voeg het cacaopoeder en ahornsiroop toe. Roer goed onder elkaar.

 9. Haal de opgesteven koek uit de diepvries en ontvorm. Snij in dunne repen. Tip: steek je mes even in een maatbeker met warm water.

 10. Haal de repen één voor één door het chocolademengsel. Leg ze op bakpapier. Eventueel kun je er nu wat geroosterde en grofgehakte pindanoten overstrooien.

 11. Laat nog even opstijven in de koelkast. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van