Mexicaanse wraps met rundsvlees en salsa

Ingrediënten

voor de fajitas

  • 8 fajitas (wraps)
  • 800 g onglet
  • peper
  • zout
  • olijfolie

voor de salsa

  • 4 rode tomaten
  • 4 gele tomaten
  • 1 zoete ui
  • 1½ bot peterselie
  • 1½ bot koriander
  • 1 groene chilipeper
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • 2 el olijfolie
  • 1½ bot bieslook

voor de vulling

  • 200 g zure room
  • 2 el olijfolie
  • 2 el chilisaus
  • 200 g Cheddar kaas
  • peper

Sofie en Véronique maken Mexicaanse fajitas met salsa, de drukke mama way.

Dit kan iedereen
4 personen
Mexicaans

Bereiding

  1. Verwarm de fajitas in een antikleefpan. Dek de pan af met zilverpapier (een deksel kan ook, maar dan wordt er meer vocht vastgehouden).

  2. Snij de tomaten in kleine blokjes en doe in een kom. Pers wat limoensap uit boven de kom. Snij daarna de chilipeper in twee, haal er de zaadjes uit en snij in hele kleine stukjes.

  3. Snij de bieslook en koriander fijn. Tip: bij koriander zit de meeste smaak in de takjes, laat die er dus zeker bij. Meng ze daarna onder de blokjes tomaat.

  4. Snij de avocado in twee en haal er de pit uit. Snij ook deze in kleine blokjes en voeg ze daarna bij de tomaatjes.

  5. Snij daarna een (kleine) ajuin in kleine stukjes en voeg ook bij de salsa. Daarna mag er een goede scheut olijfolie bij de mengeling.

  6. Doe de zure room, olijfolie, look en peper en zout in een kommetje en meng goed onder elkaar. Daarna mag er ook nog sweet chili saus bij.

  7. Kruid de onglet met peper en zout en wrijf in met olijfolie. Zorg dat je pan écht heet is en leg daarna het vlees erop.

  8. Nu is het tijd om de fajita's te vullen: smeer ze eerst in met de zure room. Snij daarna het vlees in reepjes en verdeel dat ook over de fajita's. Schep er ook de salsa op. Als je wil kan je er cheddar over raspen. Nog even oprollen en dan smuller maar, amigos!

0
Nog geen stemmen