Nem van kip met pikante saus

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet
  • 2 wortelen
  • 1 ei
  • 50 gr engelenhaar of sojavermicelli
  • 100 gr sojascheuten
  • 1 kleine ui
  • 40 blaadjes rijstpapier
  • 6 gedroogde paddenstoelen
  • 2 el vissaus
  • peper en zout

voor de pikante saus

  • 4 el rietsuiker
  • 4 el vers limoensap
  • 4 el vissaus
  • 1 th lepel gemalen look
  • 1 th lepel gemalen Spaanse peper (zonder pitjes)
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Hapje

Bereiding

  1. Verwarm het frietvet voor tot 180°C. Laat de Chinese paddenstoelen en het engelenhaar op voorhand weken in water. Snij de wortelen julienne. Hak de kipfilets, de Chinese paddenstoelen en het engelenhaar fijn. Voeg eenzelfde hoeveelheid sojascheuten als wortelen toe. Vermeng met het ei.

  2. Dompel de vellen rijstpapier onder in warm water. Leg ze in ruitvorm op een handdoek en leg ongeveer 1 eetlepel van de vulling in het midden. Rol de onderkant op, vervolgens rol je de zijkanten naar binnen en rol je de nem verder op.

  3. Voor de pikante saus, hak de Spaanse pepers en de look fijn. Vermeng met de vissaus en het sap van een halve limoen in een kom. Voeg tenslotte de rietsuiker toe en roer alles goed door.

  4. Frituur de nems tot ze mooi goudbruin kleuren en serveer met de pikante saus.

4
Average: 4 (1 vote)